top of page

Over Guido Mensink


Guido Mensink, oprichter van Gedachtegoed, benadert de ontwikkeling van gebouwen en stedelijke plekken als een start-up. Met deze start-up mentaliteit ontwikkelen we projecten voor creatieve, nieuwsgierige en ondernemende mensen. Met als resultaat oplossingen die nieuw leven geven aan oude gebouwen, verwaarloosde plekken weer zinvol maken en gemeenschapsgevoel creëren.

Als 'urbanisator' kijkt Guido Mensink anders naar de (stedelijke) omgeving. Door te zoeken naar grensverleggende oplossingen die de kanteling in onze samenleving faciliteren. Samen met gebruikers, partners en buurtbewoners bouwen we aan interessante, gezonde en circulaire gebieden.

Zuivere koffie

De kans is groot dat u ook via Google zoekt op de naam Guido Mensink. Logisch, u wilt graag weten wie ik ben en wat ik doe. Als u mijn naam intikt, komt u mogelijk artikelen tegen over een Guido Mensink die in 2010 met frauduleuze praktijken in verband werd gebracht. Ik wil graag duidelijk maken dat het hier gaat om een andere Guido Mensink (G.J.T Mensink, Hengelo). Ik ben hier op geen enkele wijze bij betrokken.

Mijn naam is Guido Gerrit Alexander Mensink (1979, Amersfoort) en ik ben de oprichter van het in Amsterdam gevestigde bedrijf Gedachtegoed. Als urbanisator richt ik me op de (her)ontwikkeling van duurzaam vastgoed. Lees meer over de projecten en het DNA van Gedachtegoed of neem contact met ons op.

Scriptieprijs MSRE

In 2008 behaalde Guido Mensink de MSRE scriptieprijs voor zijn thesis 'De beleveniseconomie in de projectontwikkeling'. In deze prijswinnende thesis gaf hij antwoord op de vraag “In hoeverre hebben belevenisconcepten binnen de huidige woningbouwontwikkeling geleid tot meerwaarde voor consument en projectontwikkelaar?” Hij onderbouwde zijn uitkomsten aan de hand van een grondige wetenschappelijke analyse van de nieuwbouwprojecten De Woerd, Suytkade, Bergschenhoek en Zenderpark.

Lees de MSRE scriptie van Guido Mensink hier.


Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
bottom of page