top of page

Pro circulair bouwen


Vandaag gaat de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada van start. Dit jaar is het thema ‘The Next Step’. Geheel in lijn met de bouwstenen van ons gedachtegoed. We grijpen dit moment aan om kort samen te vatten waar Gedachtegoed voor staat. Want wat betekent dat precies, duurzame (her)ontwikkeling van vastgoed?

De bouwsector is goed voor 37% van de totale afvalstroom in Nederland en de productie van bouwmaterialen is verantwoordelijk voor 5% van de nationale CO2-uitstoot. Toch is circulair bouwen niet langer een utopie. Gedachtegoed hanteert dit uitgangspunt bij het ontwerpen van (her)ontwikkelingen en maakt zo min mogelijk gebruik van nieuwe grondstoffen door hergebruik van materialen aan het eind van de technische levensduur te laten dienen als grondstof voor nieuwe (her)ontwikkelingen.

Onze bouwstenen

Lees hier meer over hoe Gedachtegoed denkt over de thema's duurzame stad, CO2 reductie, sociale cohesie en betaalbaar wonen.


Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
bottom of page