top of page

Pro duurzame stad


De jaarlijkse vastgoedbeurs Provada is in volle gang. Dit jaar is het thema ‘The Next Step’. Geheel in lijn met de bouwstenen van ons gedachtegoed. We grijpen dit moment aan om kort samen te vatten waar Gedachtegoed voor staat. Want wat betekent dat precies, duurzame (her)ontwikkeling van vastgoed?

Wist je dat woningen in Amsterdam verantwoordelijk zijn voor ongeveer 30% van de CO2-uitstoot in de stad? Gedachtegoed is, net als de gemeente Amsterdam, pro duurzame stad. Een van de gemeentelijke doelstellingen is om 20% meer duurzame energie en 20% minder energiegebruik te realiseren in 2020. De echte uitdaging is nu los te komen van het ontwikkelen van nieuwe visies en vergezichten, en pragmatisch in onze stad aan de slag te gaan. Een (her)ontwikkeling is volgens Gedachtegoed geslaagd als het winstgevend is, de omgeving versterkt, gemeenschap creëert en de ecologische footprint verkleint.

Onze bouwstenen

Lees hier meer over hoe Gedachtegoed denkt over de thema's circulair bouwen, CO2 reductie, sociale cohesie en betaalbaar wonen.


Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
bottom of page